A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ENSZ-főtitkár: A világ éppen belesétál egy nagy háborúba


Mondjuk ki a harmadik világháborúba. Mert senki ne gondolja azt, hogy a gyerekeit , a szüleit ezzel a politikával az európai unió politikusai nem fogják belesodorni a harmadik világháborúba. Akik azt hiszik nem így lesz azokat is  és azoknak a gyerekeit is halálmezőre viszi az európai és világpolitika (szerk.).

 „Attól tartok, a világ nem alva járva, hanem tágra nyílt szemekkel botorkál bele egy nagyobb háborúba”  – hangsúlyozta Guterres.

Aggodalmát fejezte ki az ukrajnai háború eszkalációja miatt António Guterres ENSZ-főtitkár hétfőn a világszervezet közgyűlésén New Yorkban.

„Az ukrán népnek temérdek szenvedést okoz az orosz invázió, melynek alapvető globális következménye is vannak” – jelentette ki a világszervezet vezető diplomatája.  „Attól tartok, a világ nem alva járva,

hanem tágra nyílt szemekkel botorkál bele egy nagyobb háborúba”

– hangsúlyozta Guterres.

Mint mondta, csaknem egy évvel az ukrajnai orosz invázió kezdetét követően a béke kilátásai egyre kisebbek, miközben a konfliktus további elmérgesedésének esélye nő. Hozzátette: évtizedek óta nem volt ilyen nagy egy atomháború veszélye, amely véletlenül vagy akár szándékosan is kitörhet. „A világnak békére van szüksége Ukrajnában” – szögezte le Guterres.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések