A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

 Sorra fülelik le drónokkal a szabályszegőket Nógrád megyében + videó


Az országban elsők között alkalmaztak pilóta nélküli légi járművet - másnéven drónt - a balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának javítása érdekében 2020. júniusában Nógrád megyében. Az eszközt azóta is a helyiek biztonsága érdekében vetik be.


Megannyi szabálysértést dokumentáltak már az elmúlt két év során Nógrád megye útjain a drónos ellenőrzésekkel. A rendőrök azt vallják, hogy egy-egy közlekedésrendészeti ellenőrzés során a korábban használt technikai berendezésekhez képest mindenképp újdonság ennek az eszköznek a mozgástere.

– Míg a kamerákat, vagy sebességmérő műszereket statikusan elhelyezve, vagy járművekbe telepítve alkalmazzák kollégáim, addig a drónok a levegőbe emelkedve látják el feladataikat. Ezek a gépezetek engedélyezetten 120 méterig emelkedhetnek fel, azonban a közlekedésrendészeti akciók alkalmával elegendő a 20-30 méteres magasság is – mondta hírportálunknak Buda Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette, hogy vannak olyan közlekedési szituációk, vagy szabályszegések, amelyeknél egyértelmű áttörést jelent a drónok által készített felvétel.

– Az eszköz kameraképe ugyanis nagy felbontású videót készít, amely a szabályszegést dokumentálja. A drónt kizárólag kezelői vizsgával rendelkező, hivatásos munkatársaink kezelik. Természetesen Nógrád megye főbb közlekedési útvonalain az elkövetkező időszakban is számíthatnak a járművezetők olyan közlekedésrendészeti akciókra, amelyben az egyenruhások drónt használnak – hívta fel a figyelmet a Buda Gábor.



Nemrégiben Salgótarján és Bátonyterenye fölött is körözött a drón, ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a zsaruk a célirányos ellenőrzések során 27 sofőrrel szemben intézkedtek az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása miatt.

 Nyulat is lopott a fűnyíró mellé a huszonéves verebélyi tolvaj
 Kutasói udvaron nyilazott le egy szarvast a bujáki orvvadász
Öt kutya harapdálta össze a 87 éves nógrádi férfit: már bíróságon a gazda ügye
 Izgalmas programokkal keltik életre Szent Márton legendáját Hollókőn
 Felmosónyéllel és térkővel támadt a szomszéd házaspárra a salgótarjáni férfi

 Különleges akciót rendeznek a rendőrök pénteken Salgótarjánban

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések