A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öt kutya harapdálta össze a 87 éves nógrádi férfit: már bíróságon a gazda ügye


A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 59 éves Nórád megyei férfi ellen, akinek kutyái kiszöktek az ingatlanjáról és megtámadtak egy 87 éves férfit.


A vád szerint a férfi öt keverék kutyáját egy kerítéssel és zárható kapuval rendelkező ingatlanon tartotta, azonban február 10-én a kapu nyitva maradt és az oltatlan kutyák kiszöktek. A közelben sétált egy 87 éves férfi. 

A kutyák megtámadták, a földre rántották, és ruháit is elszakítva testszerte megharapták. A sebesült segítségére több szemtanú sietett, akik botokat dobtak az állatok felé és kiabálással zavarták el őket.

A kutyatámadás miatt az idős sértett testének jelentős részét borították harapásos sérülések, ráadásul elesve combnyaktörést is szenvedett.

Az állattartók kötelesek állataik elszökésének megakadályozására, és mivel a vádlott ennek nem tett eleget, az ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetlen előéletű kutyatulajdonos ellen. Ebben indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki vele szemben pénzbüntetést és fizettesse meg az eljárás során keletkezett 43.510 forint bűnügyi költséget is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések