A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Késsel próbálta oldalba szúrni testvérére a balatoni férfi, most bíróság előtt kell felelnie


Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a balatoni férfi ellen, aki 2021 januárjában a községben található lakóhelyén összeszólalkozott a testvérével. 

A vádlott ennek során kést rántott és kaszáló mozdulatot tett a sértett bordája irányába, aki azonban kitért a támadás elől és az ágyra fektetve kicsavarta támadó rokona kezéből a kést. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte.

A szakember hozzátette, a cselekmény következtében a sértett nem szenvedett sérülést, ami csak a védekezésének volt köszönhető, azonban az elkövetés eszköze, a támadás módja, iránya, ereje alkalmas volt arra, hogy a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkezzenek.

A vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Minden szándékos bűncselekménynek van úgynevezett befejezett, illetve kísérleti alakzata. Kísérletről akkor beszélünk, ha az elkövető a szándékos bűncselekmény elkövetését megkezdi, de nem fejezi be. A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni. 

Erre a szabályra tekintettel a bíróság például a súlyos testi sértés bűntette kapcsán a három éves büntetési tétel keretein belül szabhatja ki a büntetést kísérlet esetén is, azonban a súlyos eredmény elmaradását ilyenkor nyomatékos enyhítő körülményként kell figyelembe venni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések