Hirdessen itt

Részegen rabolt bort egy 24 éves férfi mezőkövesdi férfi


A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmény miatt. 


A vádirat szerint a vádlott 2022. június hónap második felében, a délelőtti órákban egy borsodi kistelepülés pincesorán tartózkodott, és észrevette, hogy az egyik pincetulajdonos férfi egy vödörben 6 db műanyag flakonban 10 liter fehér bort hozott ki a pincéből.

A vádlott követelte tőle a bor átadását azzal fenyegetve, hogy ha nem adja oda, a készpénzét is elveszi. A sértett viszont közölte vele, hogy a nála már korábban vásárolt bort sem fizette ki, és ő nem adja oda a flakonokat. Erre a vádlott ökölbe szorított kézzel hat alkalommal megpróbálta megütni a sértettet, de annyira részeg volt, hogy az ütések nem találtak.

A sértett férfi azt mondta, hogy hívni fogja a rendőrséget, majd futva menekült. A vádlott üldözni kezdte, kiabálva azzal fenyegette, hogy ha rendőrt hív, nagyon megbánja, vége lesz, azonban elesett, végül az 5 000 Ft értékű 6 db flakonban lévő 10 liternyi fehér bort magához véve távozott a helyszínről. Mezőkövesden egy lakóházban rejtőzött el, ahol a rendőrök elfogták, 3 boros flakont találtak nála, de azok akkor már üresek voltak.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő különös visszaeső minősültségű vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott, korábbi feltételes szabadságra bocsátásának megszüntetésével, továbbá közügyektől eltiltással – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések