A sütőben sült zöldséges húsgombóc nem csak finom, diétás is, így akkor is bátran fogyaszthatod, ha vigyázni szeretnél az alakodra.
A sütőben sült zöldséges húsgombócokban a darált hús mellett bőven helyet kap sárgarépa, cukkini és mindenféle ínycsiklandó fűszer. A cukkini besózására és kinyomkodására szánj időt, különben sütés közben könnyen eláztatja a gombócokat.
Hozzávalók 6 személyre
👉 1 kg darált csirke- vagy pulykahús
👉 2 szál újhagyma
👉 2 teáskanál currypor
👉 1 kis cukkini
👉 1 sárgarépa
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 kávéskanál kurkuma
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, sózd be, pihentesd tíz percig, utána nyomkodd ki belőle a vizet, amit eresztett. Reszeld hozzá a megpucolt sárgarépát, add hozzá az újhagyma felkarikázott fehér részét és a darált húst, majd jöhetnek bele a fűszerek: a currypor, a füstölt paprika, a Cayenne-bors, a kurkuma, a bors és óvatosan még egy kevés só. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A húsos masszából formálj kis golyókat, oszd el őket egymás mellett a tepsiben, locsold meg őket kevés olívaolajjal, és told az egészet 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg ropogósra pirulnak. Érdemes őket egyszer-kétszer átforgatni, hogy egyenletesen süljenek.
0 Megjegyzések