Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni penne paradicsomszósszal és zöldségekkel: gluténmentes tésztából is készülhet


Ez a vegán paradicsomos-zöldséges penne gluténmentes tésztával is mennyei.


A szaftos paradicsomos-zöldséges penne nem tartalmaz se húst, se tejet, se cukrot, ha pedig gluténmentes tésztára kanalazod a szószt, valóban mindenmentes fogást varázsolhatsz belőle. További nagy előnye, hogy munka alig van vele, így kiváló választás egy sietősebb estén.

Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg (gluténmentes) penne
👉 15 dkg gomba
👉 2 evőkanál paradicsompüré
👉 2 paradicsom
👉 1 cukkini
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 késhegynyi chili
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A zöldségeket alaposan mosd meg. A gombát aprítsd fel, a cukkinit és a paradicsomot vágd kockákra. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a felaprított zöldségeket és gombát, szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal és egy leheletnyi chilivel, és fedő alatt párold őket puhára. Amikor már elég levet eresztettek, kanalazd hozzájuk a paradicsompürét, szórd meg bazsalikommal, oregánóval, ízlés szerint sózz és borsozz még rajta, és negyedóra alatt kis lángon főzd össze őket. Ha túl sűrű a mártás, a tészta főzővizével hígítsd. Ha kész, forgasd bele a kifőtt tésztát, még forralj rajta egyet, és tálalhatod is a vegán vacsorát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések