A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sóskafőzelék a régi, bevált recept szerint: pont olyan, mint gyerekkorodban


A sóskafőzelék tele van vitaminnal, és nem is drága: itt az idő, hogy te is gyakran elkészítsd.


Van, aki rajong a sóskafőzelékért, más a menzás élményeknek köszönhetően inkább kerüli. Érdemes azonban megbarátkozni vele, hiszen egészséges, könnyen összedobható, olcsó, és ha jól van elkészítve, nagyon finom is.

Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg sóska
👉 5 dl tej
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál liszt
👉 só
👉 olaj

Elkészítés:

A sóskát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és szabadítsd meg a szárától. Egy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá a sóskaleveleket. Párold addig, amíg összeesik, ekkor szórd meg liszttel, öntsd fel a tej felével, és kézi habverő segítségével keverd csomómentesre. Adj hozzá egy kevés sót, ízlés szerint cukrot - nyáron kevesebbet, ősszel, amikor a levelek már savanyúak, többet -, majd fokozatosan annyi tejet, hogy a kívánt állagot elérje. Ha szeretnéd, turmixgéppel pépesítheted. Tálald főtt tojással és krumplival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések