Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fantasztikusan omlós citromos süti olasz módra: olvasztott vajtól szaftos a tésztája


A kellemesen savanykás olasz citromos sütit roppanós máz koronázza meg a tetején.


Ez a finom, omlós olasz citromos süti gyakorlatilag egy sima piskóta, amely a belefacsart gyümölcslének köszönheti frissítően savanykás ízét. Még jobban esik akkor, ha a tetején sűrű mázat terítesz el.

Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 6 dkg vaj
👉 3 tojás
👉 1.5 teáskanál sütőpor
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 csipet só

A citrommázhoz
👉 30 dkg porcukor
👉 1 citrom leve

Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukorral, add hozzá az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan, hogy ne törjön, forgasd össze a tojáshabbal. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 200 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni. Ha már nem meleg, a citromlevet kézi habverővel keverd el a porcukorral, és oszd el a süti tetején. Tedd a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen, és utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések