A tejfölben sült csirkecombok a szósz gazdag fűzerezésétől lesznek ellenállhatatlanul finomak.
A csirkecomb könnyen kezelhető, omlós húsféle, ami tejfölös szószban sütve kiadós, és a gyerekek is szeretni fogják. Valódi munka alig van vele: csak tedd tepsibe, öntsd nyakon a mártással, a többit pedig bízd a sütőre.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 csirkealsócomb
👉 5 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál majoránna
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, forgasd meg egy kevés olívaolajban, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A tejfölt keverd ki a zúzott fokhagymával, a mustárral, a majoránnával, a rozmaringgal, a köménnyel, egy kis sóval és borssal, és locsold a combokra. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy bő órára, amíg a hús omlósra puhul.
0 Megjegyzések