A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha epres piskóta: a habkönnyű tésztába túró is kerül


Az illatos piros eperszemekből elképesztően finom sütemények készülhetnek, melyekből biztos a repeta, ez a finomság is ilyen.


A tavasz legnagyobb sztárja az eper, sokaknak ez a kedvenc gyümölcse. Az eper nem csak finom, vitaminokban is bővelkedik, öröm falatozni, és a konyhában is nagy boldogság dolgozni vele, hisz sütésre és főzésre is kiváló.

Hozzávalók
👉 6 darab tojás
👉 4 ek cukor
👉 6 ek liszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 25 dkg túró
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 cukor szükség szerint
👉 40 dkg eper
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét verjük kemény habbá, közben a cukor felét adjuk hozzá.

A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük habosra, majd forgassuk egybe a tojásfehérjehabbal.

A lisztet a sütőporral keverjük össze, utána forgassuk egybe a tojásos keverékkel.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A túrót villával törjük össze, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ha szükséges, édesítsük még pluszcukorral.

Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, csepegtessük le, utána vágjuk félbe.

A sütőpapírra simított tésztán osszuk el a túrót és az epret, kanalazzuk bele.

A süteményt toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Az elkészült finomságot langyosan szeleteljük fel, ha szükséges, porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések