A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes rakott édeskrumpli fűszeres szószban: rengeteg sajt pirul a tetejére


A krémes rakott édeskrumpliban hús nincs, a hozzá való szószba viszont sokféle fűszer kerül.


Ha egy kis változatosságra vágysz a konyhádban, készítsd el ezt a krémes rakott édeskrumplit! Az édesburgonya - más néven batáta - tele van vitaminnal, szép narancssárga színét például a benne található karotinnak köszönheti, ami például a sárgarépában és a sütőtökben is megtalálható.

Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg édeskrumpli
👉 25 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg vaj
👉 8 dl tejszín
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg, vágd karikákra, és sós vízben nagyjából húsz perc alatt főzd puhára. Ha kész, szűrd le. A tejszínt öntsd egy kisebb lábosba, melegítsd fel, majd add hozzá a vajat és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd, add hozzá a zöldfűszereket, és kevergetve forrald össze Egy tepsit kenj ki olívaolajjal. Oszd el rajta az édeskrumpli felét, erre öntsd a szósz felét, szórd meg a reszelt sajt felével, majd egy újabb réteg krumpli, szósz és sajt következik. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra pirulhasson rajta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések