Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szőlővel és fokhagymával sült, omlós csirkecomb: rozmaringgal együtt sülnek a tepsiben

A szőlő nagyon jól megy a fűszeres, szaftos sült csirkecombhoz.

A szőlővel együtt sült fokhagymás, rozmaringos csirkecomb már az őszi hangulatot idézi. A hús, a gyümölcs és a friss zöldfűszerek mennyei ízkavalkádot hoznak létre, a gyümölcs pedig azt is megakadályozza, hogy a hús sütés közben kiszáradjon.

Hozzávalók 4 személyre
👉 8 csirkealsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 ág rozmaring
👉 2 ág kakukkfű
👉 1 nagy lila hagyma
👉 1 fürt piros szőlő
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a borssal és a füstölt paprikával, kend le vele a combokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymát hámozd meg, cikkezd fel, és tedd a combok mellé. A fokhagymagerezdeket hagyd egyben, a szőlőről tépkedd le a szemeket, és ezeket is tedd a tepsibe. Helyezd el mellettük-közöttük a megmosott rozmaring- és kakukkfűágakat, majd takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések