Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, fűszeres curry egyszerűen: húsmentes változatot mutatunk

A currynek millió változata létezik, kezdve a kevésbé intenzív japán verzióktól a tejszínes, illatos thai csodákon át az extrém fűszeres és aromás indiai különlegességekig. Egy dologban azonban mind hasonlítanak: egyetlen kóstolás biztos nem elég belőlük.

A curry szó hallatán a legtöbben távoli, egzotikus vidékek ízvilágára asszociálnak, viszont éppen a sok izgalmas fűszer és bonyolultnak tűnő elkészítési mód miatt döntenek úgy, hogy ezt bizony ők sosem próbálják ki otthon.

Hozzávalók:
👉 5 ek olívaolaj
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 4 szál indiai citromfű
👉 50 dkg paradicsom
👉 1 tk só
👉 2 dl víz
👉 3 dl paradicsomlé
👉 1 konzerv csicseriborsó
👉 1 kis konzerv csemegekukorica
👉 1 db közepes cukkini
👉 1 db piros kalifornia paprika
👉 1 tk gyömbérpor
👉 1 tk curry-fűszerkeverék
👉 1 csipet szárított chilipaprika
👉 negyed darab lime leve
👉 2 tk cukor
👉 2 marék bébispenót
👉 1 csokor friss koriander

Elkészítés:
Közepes hőfokon kezdjük el pirítani az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd amikor üvegesek, adjuk hozzájuk a félbevágott citromfűszálakat, és pirítsuk őket további 5 percig, hogy kellemesen kijöjjön az aromájuk.

Adjuk hozzá az apró kockákra darabolt paradicsomot, a sót és a vizet, és egy krumplinyomóval nyomkodjuk át őket. Ha nem sietünk, azt is kivárhatjuk, amíg a paradicsom magától megpuhul, és pürés állagot kap.

Adjuk hozzá a paradicsomlevet, a csicseriborsót, a kukoricát, a felkockázott cukkinit és paprikát, majd szórjuk bele a porfűszereket, és hagyjuk további 15 percig redukálódni. Amikor már eléggé krémes a szószunk, vegyük le a tűzhelyről, facsarjuk bele a lime-ot, édesítsük a cukorral, vágjuk bele a friss koriandert, és adjuk hozzá a bébispenótot. Hagyjuk állni további 10 percig, így a spenót anélkül tud megpuhulni, hogy szétfőne.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések