Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű csicseriborsó-krémleves: hús nélkül is nagyon laktató

A csicseriborsó-krémleves melengető és laktató bevezetője az ebédnek vagy a vacsorának.

Konzervből pillanatok alatt elkészül a csicseriborsó-krémleves, amit izgalmas fűszerekkel tehetsz még ellenállhatatlanabbá. Önmagában is nagyon finom, de a fokhagymás pirítós is remekül megy hozzá.

Hozzávalók 4 személyre
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 doboz csicseriborsó-konzerv
👉 1.5 l alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 közepes krumpli
👉 1 citrom leve
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 chili ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, ezzel is pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a füstölt paprikával és a lecsepegtetett csicseriborsóval. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a kockákra vágott krumplit, facsard bele a citromlevet, és nagyjából húsz perc alatt főzd össze. Ha szereted az erőset, egy leheletnyi chilit is adhatsz hozzá. Utána pépesítsd turmixgépben vagy botmixerrel. Ha szereted, előtte néhány szem csicseriborsót ki is halászhatsz a fazékból, így egy kicsit darabos lesz a leves.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések