Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes, kívül szilárd, belül folyékony csokiszuflé receptje: alig van vele munka

Ha van hozzá otthon megfelelő formád, fantasztikus csokiszuflét állíthatsz össze.

A csokiszuflé hamar elkészül, és lehetetlen abbahagyni. Érdemes hozzá szufléformákat beszerezni, de ha nincs otthon, és gyorsan ennél valami finomságot, muffinsütőben is elkészítheted.

Hozzávalók 6 adaghoz
👉 18 dkg étcsoki (2 tábla)
👉 8 dkg liszt
👉 5 dkg vaj + kevés a formák kikenéséhez
👉 5 tojás
👉 1 csipet só
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:
A csokit törd darabokra, add hozzá a vajat, és vízgőz fölött olvaszd össze. Közben a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Amikor a vaj és a csoki elolvadt, vedd le az edényt a gőzről, keverd hozzá a tojássárgákat, majd az egészet forgasd a felvert habba. Add hozzá a lisztet is, és keverd fakanállal össze. A szufléformákat kend ki vajjal, oszd el bennük a masszát, és told őket 240 fokos sütőbe öt percre. Ennyi elég, hogy az adagok teteje megszilárduljon, de belül folyékonyak maradjanak. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejüket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések