A rántott gomba tökéletes hétvégi ebéd, amely akár köretként is működhet.
A tökéletes rántott gomba elkészítése csak látszólag egyszerű, valójában ugyanis nem is olyan könnyű elérni, hogy a panír szépen bevonja, és rajta is maradjon sütés közben. Ha azonban jól sikerül, olyan finom ebédet tehetsz az asztalra, amelyet mindenki sokáig emleget majd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg gomba
👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 só
👉 bors
👉 0.5 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
Első lépésben alaposan tisztítsd meg a gombát. A szárát vájd ki, és tedd félre, azt másfajta ételekhez használhatod majd fel. A gombafejeket folyóvíz alatt alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd róluk a látható szennyeződéseket, ezután tedd őket egy hideg vízzel teli tálba. Forgasd át, majd szedd ki, csepegtesd le őket, ezután tedd át egy másik tálba. Legalább kétszer ismételd meg a folyamatot, hogy minden piszok lejöjjön róluk.
A panírozáshoz a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát mérd ki egy-egy fedeles dobozba. A gombafejeket sózd, borsozd, ezután néhányat tegyél bele a lisztes dobozba. Zárd le a fedelét, rázd jól össze, hogy az egészet bevonja a liszt, majd ugyanezt ismételd meg a tojásos és a zsemlemorzsás résszel is. Ha az összes darabot szépen bevonta a panír, egy magasabb falú serpenyőben hevíts bő olajat, és gyorsan, egyenként négy-öt perc alatt süsd a gombákat aranyszínűre és ropogósra.
A tökéletes rántott gomba elkészítése csak látszólag egyszerű, valójában ugyanis nem is olyan könnyű elérni, hogy a panír szépen bevonja, és rajta is maradjon sütés közben. Ha azonban jól sikerül, olyan finom ebédet tehetsz az asztalra, amelyet mindenki sokáig emleget majd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg gomba
👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 só
👉 bors
👉 0.5 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
Első lépésben alaposan tisztítsd meg a gombát. A szárát vájd ki, és tedd félre, azt másfajta ételekhez használhatod majd fel. A gombafejeket folyóvíz alatt alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd róluk a látható szennyeződéseket, ezután tedd őket egy hideg vízzel teli tálba. Forgasd át, majd szedd ki, csepegtesd le őket, ezután tedd át egy másik tálba. Legalább kétszer ismételd meg a folyamatot, hogy minden piszok lejöjjön róluk.
A panírozáshoz a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát mérd ki egy-egy fedeles dobozba. A gombafejeket sózd, borsozd, ezután néhányat tegyél bele a lisztes dobozba. Zárd le a fedelét, rázd jól össze, hogy az egészet bevonja a liszt, majd ugyanezt ismételd meg a tojásos és a zsemlemorzsás résszel is. Ha az összes darabot szépen bevonta a panír, egy magasabb falú serpenyőben hevíts bő olajat, és gyorsan, egyenként négy-öt perc alatt süsd a gombákat aranyszínűre és ropogósra.
0 Megjegyzések