Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mutatós sakk-süti kókuszos krémmel: kétféle piskótából készül

Nem is gondolnád, hogy a gyönyörű sakk-sütit valójában milyen egyszerű elkészíteni.

A sakk-süti lényege egyszerűen annyi, hogy a kakaós és a sima piskótából vágott csíkokat felváltva kell egymás mellé rétegezni, és valamilyen krémmel összeragasztani. Ebben a változatban egy kókuszos tölteléket mutatunk, de használhatsz csokikrémet vagy lekvárt is.

Hozzávalók 4 személyre
A sima piskótához
👉 4 tojás
👉 4 evőkanál cukor
👉 4 evőkanál liszt

A kakaós piskótához
👉 4 tojás
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A kókuszos krémhez
👉 40 dkg mascarpone
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Első lépésként állítsd össze a piskótákat. A sima részhez a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Adagold bele először kanalanként a cukrot, így verd tovább fényesre, majd egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld bele a lisztet, és fakanállal vegyítsd el. A masszát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokos sütőben tíz perc alatt süsd meg. Amíg a piskóta sül, ugyanezzel a módszerrel állítsd össze a kakaós tésztát is, csak itt a lisztet előbb vegyítsd el a kakaóporral. Miután mindkét darab piskóta kisült, borítsd őket egy deszkára, húzd le róluk a papírt, és hagyd kihűlni.

Miközben a piskóták hűlnek, állítsd össze a krémet. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint a mascarponét robotgéppel habosra keverni a cukrokkal és a kókuszreszelékkel. A tésztákat vágd hosszú, három centi vastag csíkokra. A csíkok oldalát és tetejét kend meg a kókuszos krémmel, és egy tepsiben helyezd el őket felváltva egymás mellé, illetve egymásra. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején piskóta legyen. Várd meg, amíg összeáll, és tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések