A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sörben pácolt tarja jó szaftosan: kezdőknek is sikerülni fog

A szaftos, sörben pácolt tarja igazán kiadós hétvégi ebéd. 

A sörben pácolt tarja omlós, puha, és attól sem kell félned, hogy a gyerekeknek rosszat tesz, ugyanis az alkohol sütés közben elpárolog belőle. Minimum egy órát álljon a hús a fűszeres lében, de a legjobb akkor lesz, ha egy éjszakát is benne hagyod.

Hozzávalók 5 személyre
👉 1 kg sertéstarja
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 teáskanál bors
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 l világos sör
👉 só

Elkészítés:
A sertéstarját szeleteld fel és klopfold ki. A sört öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet, keverd jól össze, és ebbe a keverékbe fektesd a húsokat úgy, hogy jól ellepje őket. A pihentetési idő leteltével halászd ki őket az edényből, és fektesd egymás mellé egy tepsibe. A hagymát karikázd fel, és fedd be vele a húsokat. Öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 35 percre. Ezután vedd le a fóliát a tetejéről, és süsd őket pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések