A sűrű, kolbászos krumplileves után legfeljebb már csak valamilyen könnyű második fogásra van szükség.
A gyerekek kedvenc hétvégi ebédje szokott lenni a kolbászos krumplileves palacsintával, és általában a felnőttek nagy örömmel fogadják ezt a klasszikus, szeretni való menüt. Aki szereti, egy kicsit csípősre is veheti a receptet: egy leheletnyi chili csodát tesz vele. Házi csipetkével tálalva utánozhatatlan.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg krumpli
👉 20 dkg kolbász
👉 2 szál zellerzöld
👉 1 hagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 zellergumó
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 késhegynyi chili
👉 tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és kevés olajon fonnyaszd üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd tedd vissza a lángra, és főzd addig, amíg a zöldségek összeesnek, és a paradicsom levet ereszt. Közben a krumplit és a zellert hámozd meg, kockázd fel, és öntsd a paprikás-paradicsomos alapra. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, adj hozzá chilit, dobd bele a megmosott, de egészben hagyott zellerszárat, és lefedve, kis lángon kezdd el főzni. A kolbász héját húzd le, karikázd fel, és dobd a fazékba. Addig főzd, amíg a krumpli és a zeller is megpuhul, ez fajtától függően nagyjából fél óra. Tálalás előtt halászd ki belőle a zellerzöldet. Ízlés szerint tejföllel kínáld.
A gyerekek kedvenc hétvégi ebédje szokott lenni a kolbászos krumplileves palacsintával, és általában a felnőttek nagy örömmel fogadják ezt a klasszikus, szeretni való menüt. Aki szereti, egy kicsit csípősre is veheti a receptet: egy leheletnyi chili csodát tesz vele. Házi csipetkével tálalva utánozhatatlan.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg krumpli
👉 20 dkg kolbász
👉 2 szál zellerzöld
👉 1 hagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 zellergumó
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 késhegynyi chili
👉 tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és kevés olajon fonnyaszd üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd tedd vissza a lángra, és főzd addig, amíg a zöldségek összeesnek, és a paradicsom levet ereszt. Közben a krumplit és a zellert hámozd meg, kockázd fel, és öntsd a paprikás-paradicsomos alapra. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, adj hozzá chilit, dobd bele a megmosott, de egészben hagyott zellerszárat, és lefedve, kis lángon kezdd el főzni. A kolbász héját húzd le, karikázd fel, és dobd a fazékba. Addig főzd, amíg a krumpli és a zeller is megpuhul, ez fajtától függően nagyjából fél óra. Tálalás előtt halászd ki belőle a zellerzöldet. Ízlés szerint tejföllel kínáld.
0 Megjegyzések