A fokhagymás pirított gomba igazi diétabarát köret, egy adag ugyanis alig 150 kalóriát tartalmaz.
Nem csak saláta lehet egészséges köret: a fokhagymás pirított gombában alig van kalória, miközben gazdag fehérjében, és bármilyen sült hús mellé fantasztikusan finom. Egy kis citromlé kellemesen savanykássá varázsolja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg gomba (minél kisebbek)
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 citrom kifacsart leve
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 hagyma
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gombát váltott vízben alaposan mosd meg, hogy minden szennyeződés lejöjjön róla, de hagyd őket egyben. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd egy-két perc alatt pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a gombát is, sózd, borsozd. Mérsékeld alatta a hőt, amíg az összes levét elfővi, ekkor újra tekerd fel a lángot, és pirítsd aranyszínűre. Az utolsó percekben facsard hozzá a citromlevet, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forgasd össze.
Nem csak saláta lehet egészséges köret: a fokhagymás pirított gombában alig van kalória, miközben gazdag fehérjében, és bármilyen sült hús mellé fantasztikusan finom. Egy kis citromlé kellemesen savanykássá varázsolja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg gomba (minél kisebbek)
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 citrom kifacsart leve
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 hagyma
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gombát váltott vízben alaposan mosd meg, hogy minden szennyeződés lejöjjön róla, de hagyd őket egyben. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd egy-két perc alatt pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a gombát is, sózd, borsozd. Mérsékeld alatta a hőt, amíg az összes levét elfővi, ekkor újra tekerd fel a lángot, és pirítsd aranyszínűre. Az utolsó percekben facsard hozzá a citromlevet, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forgasd össze.
0 Megjegyzések