Az alufóliában, zöldségekkel sült tőkehalfilé hamar elkészülő, könnyű és tápláló ebéd vagy vacsora lehet.
Alufóliában a tőkehalfilét is kisütheted, ha pedig zöldségeket is csomagolsz mellé, kevés munkával készen van a vitamindús, laktató fogás. A fólia segít megőrizni az alapanyagok ízét és vitamintartalmát. A felhasznált zöldségekkel bátran variálhatsz: mindig az aktuális kedvenceidet csomagolhatod a hal mellé.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg koktélparadicsom
👉 4 db tőkehalfilé
👉 2 paprika
👉 2 teáskanál oregánó
👉 1 citrom
👉 1 nagy cukkini
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A fagyasztott tőkehalfilét felhasználás előtt olvaszd ki, majd egy papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet. Szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és oregánóval. Egy tekercs alufóliáról tépj le négy nagy darabot, kend le őket vékonyan olívaolajjal, és mindegyikre fektess rá egy-egy szelet halat. Ha a szeletek túl nagyok, félbe is vághatod őket, így jobban elférnek a fólián, és könnyebb lesz őket becsomagolni is. A zöldségeket alaposan mosd meg, a paprikát csumázd ki, a paradicsommal együtt szeleteld fel, a cukkinit és a citromot vágd karikákra. Oszd el őket a halak mellett, készíts a megtöltött alufóliákból kis batyukat, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd a halat és a zöldségeket puhára.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések