A zöldséges házi ajvár mennyei mártogatós bármilyen hús mellé.
Ha jártál már Horvátországban, biztosan kóstoltad már csevapcsicsa mellé a házi ajvárt, amit otthon is elkészíthetsz sült zöldségekből. Munka alig van vele, cserébe elképesztően finom, ugyanis a jól átsütött paprika és fokhagyma íze semmihez sem hasonlítható. Csípős paprikát ízlés szerint adagolj hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 kápia paprika
👉 2 padlizsán
👉 1 paradicsom
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 mokkáskanál citromlé
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 1 hegyes erős paprika (elhagyható)
Elkészítés:
A padlizsánt mosd meg, vágd félbe, vagdosd be egy éles késsel a húsát, és tedd egy tepsibe. A fokhagymát pucold meg, csomagold alufóliába, és tedd a padlizsán mellé. Pakold a tepsibe a paprikát is, és süsd az egészet 200 fokon fél órát, amíg a paprika már itt-ott megfeketedik. Ekkor vedd ki a sütőből, és a paprikát hagyd kihűlni. Közben a padlizsán húsát kapard ki, a paradicsomot aprítsd fel, a sült fokhagymát zúzd össze, és tedd az egészet egy aprítógépbe. A kihűlt sült paprika héját húzd le, a zöldséget csumázd ki, tedd a többi hozzávaló mellé, és pürésítsd az egészet. A krémet kanalazd egy tálba, add hozzá az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal, citromlével.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések