A karalábéleves citromos ízesítéssel, sokféle zöldséggel igazán frissítő és vitamindús.
Gyerekkorunk egyik meghatározó étele, a karalábéleves citromos ízesítéssel és sokféle egyéb zöldséggel együtt főzve igazán finom és egészséges bevezetője lehet az ebédnek. A karalábé valódi szuperzöldség, mivel rengeteg fontos vitamin és ásványi anyag található meg benne könnyen feldolgozható formában, ezért érdemes gyakran fogyasztani.
Hozzávalók 4 személyre
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 szál zellerzöld
👉 1.5 l alaplé
👉 1 karalábé
👉 1 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 hagyma
👉 1 citrom
👉 0.5 zellergumó
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 kis chili (elmaradhat)
👉 olaj
👉 tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és olajon párold puhára. Közben a zöldségeket pucold meg, szeleteld fel, és ha a hagyma már készen van, a felaprított fokhagymával együtt dobd őket is a fazékba, és néhány percig pirítsd. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá az egészben hagyott zellerzöldet, és letakarva, kis lángon főzd a levest 45-50 percig, amíg minden meg nem puhul. Ha szereted, egy késhegynyi chilit is adhatsz hozzá. Ha már minden megpuhult, facsard hozzá a citrom levét, szórd meg felaprított petrezselyemmel, és még egyet forralj rajta. Tálaláskor a zellerzöldet halászd ki belőle, és ízlés szerint tejfölt adhatsz a leveshez.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések