Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes őszibarackleves főzés nélkül - Cukor nélkül is elég édes


Ez a frissítő tejszínes őszibarackleves még cukrot sem igényel, ráadásul főzés nélkül készül.


Nagyon finom nyári gyümölcsleveseket készíthetsz főzés nélkül is, mint amilyen például ez a lágy, tejszínes őszibarackleves. A gyümölcstől általában elég édes lesz, de ha szeretnéd, pici cukrot ízlés szerint tehetsz bele. Ha van otthon szép, friss mentaleveled, azt is turmixold a leveshez, de ha nincs, nem gond, anélkül is nagyon finom lesz.

Hozzávalók 6 személyre

👉 1.5 kg őszibarack
👉 5 dl baracklé
👉 2 dl habtejszín
👉 1 citrom leve
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 3 mentalevél (elhagyható)

Elkészítés:

A barackot hámozd meg, magozd ki és kockázd fel. Szórd meg fahéjjal, tépkedd bele a mentaleveleket, locsold meg a citrom kifacsart levével, majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Öntsd fel minél magasabb gyümölcstartalmú őszibaracklével és annyi tejszínnel, hogy a kívánt állagot elérje. Van, aki hígabban, más sűrűbben szereti. Tálalásig néhány órát tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések