A klasszikus reszelt kakaós-túrós süti nyáriasan, meggyel feldobva is isteni finom.
A régi klasszikus reszelt kakaós-túrós süti töltelékét nyáron dobd fel meggyel! Más érett gyümölcs is kerülhet a lágy krémbe. A tésztát hideg hozzávalókból, gyorsan gyúrd össze: ha a sokáig vesződsz vele, és felmelegednek, nem lesz már jó.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 15 dkg porcukor
👉 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál tejföl
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A krémhez
👉 50 dkg túró
👉 35 dkg meggy
👉 10 dkg cukor
👉 2 evőkanál gríz
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, a kakaóval és a cukorral, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást és a tejfölt, gyorsan gyúrd össze, és oszd két egyenlő részre. Az egyikből formálj gombócot, csomagold fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen, a másikat lisztezett deszkán nyújtsd ki, és emeld át egy kivajazott-kilisztezett tepsibe.
A töltelékhez a túrót villával törd át, majd add hozzá a kétféle cukrot, a grízt, a tejfölt, a tojást, a reszelt citromhéjat, végül a megmosott és lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Egyengesd el a tészta tetején, majd reszeld rá a mélyhűtőben megdermedt kakaós tésztát. Told 180 fokos sütőbe, és süsd nagyjából 30 percig.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések