Házilag is készíthetsz jégkrémet, ami így finom, és csak természetes összetevőket tartalmaz.
A házilag készült gyümölcsös jégkrém elkészítése pofonegyszerű: alig néhány száz forintért kapható műanyag jégkrémkészítő szett, amelybe belekanalazhatod az összeturmixolt gyümölcsöt és a joghurtot. Egy kis cukor azért kell hozzá, hogy fagyasztás közben ne kristályosodjon ki. Néhány óra a mélyhűtőben, és már kész is az egyedi édesség.
Hozzávalók 6 adaghoz
👉 25 dkg bogyós gyümölcs
👉 25 dkg görög joghurt
👉 3 evőkanál cukor vagy méz
👉 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A gyümölcsöt alaposan mosd meg, és turmixold le, vagy villával törd össze attól függően, mennyire szeretnéd darabosan hagyni. A joghurtot keverd el a mézzel vagy a cukorral és a vaníliakivonattal. A jégkrémes formába felváltva kanalazd bele a gyümölcspépet és a joghurtot. Nem baj, ha kicsit egymásba folynak, sőt úgy csak még finomabb. A formákat ne töltsd teljesen tele. Nyomd bele mindegyikbe a pálcikát, és tedd a hűtőbe legalább hat órára, amíg az egész teljesen megdermed. Ha este készíted, akár reggelire is eheted gyümölcsjoghurt helyett.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések