Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha ír krumplis lepény gyúrt tésztából: reggelire vagy szaftos húsok mellé is tökéletes


Ez a sós ír krumplis lepény tökéletes reggelire vagy köretnek, ugyanis puha, omlós és nagyon finom.


A gyúrt tésztából készült ír vagy skót krumplis lepény neve megtévesztő, angol nyelvterületen ugyanis ezt is scone-nak hívják, pedig nem sok köze van az édes angol pogácsához. Inkább egy vastag tésztájú palacsintára emlékeztet, amiből már néhány darab is elég, hogy eltelítsen.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 12 dkg liszt (amennyit felvesz)
👉 3 dkg vaj
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 tesákanál só

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. Ha már szoba-hőmérsékletű, add hozzá a tojást, a vajat, a sütőport, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól gyúrható, tésztát kapj. Dolgozd össze, majd formálj belőle két gombócot. Lisztezett deszkán nyújtsd ki őket kör alakúra, és vágd a köröket négy-négy cikkre. Serpenyőben kis lángon oldalanként öt perc alatt süsd meg a lepényeket. Sütőben 200 fokon is kisütheted őket, ebben az esetben negyedóra kell nekik.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések