Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kiadós rakott padlizsán darált hússal: paradicsommal együtt sütve igazán finom


Úgy az igazi a rakott padlizsán, ha a darált hús mellett paradicsommal is rétegzed.


A kiadós, szaftos darált hússal megrakott padlizsánhoz nagyon jól megy a paradicsom is. A húsos ragut paradicsompürében főzd meg, és a padlizsánkarikáknak is jót tesz, ha a tepsibe rétegzés előtt kevés olajon előpirítod őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg paradicsom
👉 20 dkg mozzarella
👉 2 közepes padlizsán
👉 só
👉 olívaolaj

A darált húsos raguhoz
👉 40 dkg darált hús
👉 7 dkg paradicsompüré
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg, vágd két centi széles karikákra, sózd be, és tedd félre. A hagymát kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ha megsült, kanalazd hozzá a paradicsompürét, szórd meg cukorral és a zöldfűszerekkel, és nagyjából negyed óra alatt főzz belőle sűrű ragut. Közben a padlizsánkarikákat oldalanként két perc alatt pirítsd meg olívaolajon. A paradicsomot mosd meg, vágd ki a szárukat, és karikázd fel őket.

A padlizsán felét oszd el egy olívaolajjal enyhén kikent tepsiben. Kanalazd rá a húsos ragut, fedd be a maradék padlizsánnal, oszd el rajta a paradicsomot, ezt is szórd meg kevés sóval, borssal és zöldfűszerekkel, végül karikázd rá a mozzarellát. Told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt a tetején megpirul. Ha kész, fedd le fóliával, pihentesd tíz percig, és utána tálald.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések