Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Habkönnyű piskóta áfonyával: így nem süllyed le a gyümölcs az aljára


Nagyon jól megy a könnyű piskótához a fanyar áfonya, így igazán finom nyári sütit dobhatsz össze.


Nagyon finom lesz az áfonyás piskóta, ha a tésztáját vízzel és olajjal lazítod. Így szép magasra nő, és könnyebben is kezelhető. A tojásfehérjét először verd habbá, és csak utána adagold bele a cukrot. A tojások szétválasztásakor vigyázz, ne kerüljön sárga a fehérjéhez.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg áfonya
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál cukor
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál víz
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább fényesre. A tojássárgákat verd fel a vízzel és az olajjal, fokozatosan adagold a tojáshabhoz, végül óvatosan, fakanállal keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben. Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, és oszd el a tészta tetején. Told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések