Nagyon jól megy a könnyű piskótához a fanyar áfonya, így igazán finom nyári sütit dobhatsz össze.
Nagyon finom lesz az áfonyás piskóta, ha a tésztáját vízzel és olajjal lazítod. Így szép magasra nő, és könnyebben is kezelhető. A tojásfehérjét először verd habbá, és csak utána adagold bele a cukrot. A tojások szétválasztásakor vigyázz, ne kerüljön sárga a fehérjéhez.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg áfonya
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál cukor
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál víz
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább fényesre. A tojássárgákat verd fel a vízzel és az olajjal, fokozatosan adagold a tojáshabhoz, végül óvatosan, fakanállal keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben. Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, és oszd el a tészta tetején. Told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések