Egyszerű módszerrel kezdők is nagyon finom áfonyalekvárt főzhetnek.
Az áfonyalekvár nem csak édességnek, hanem vadhúsok mellé tálalva is mennyei. Ha még soha nem főztél lekvárt, nyugodtan használj hozzá dzsemfixet: ezzel sokkal könnyebb az eljárás, a sikerélmény pedig garantált.
Hozzávalók 5 darabhoz
👉 3 kg áfonya
👉 15 dkg cukor
👉 5 dl víz
👉 4 csomag 3:1 dzsemfix
👉 1 citrom kifacsart leve
Elkészítés:
A befőttesüvegeket sterilizáld. Főzd ki őket, csírátlanítsd a sütőben, vagy futtasd le rajtuk mosogatógépen a sterilizáló programot. Az áfonyát mosd meg, válogasd ki, hogy ne legyen benne hibás darab, és citromos vízben tedd fel főni. Nagyjából fél óra kell neki, hogy megrepedjen, ekkor botrmixerrel pürésítsd a kívánt állagúra: van, aki teljesen simán szereti, más darabosabban. Az így kapott lébe adagold bele a cukrot, forrald össze, majd öntsd hozzá a dzsemfixet is. Merd üvegekbe, és állítsd száraz dunsztba két-három napra, amíg teljesen kihűl. Ekkor mehet a kamra polcára.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések