Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű házi áfonyalekvár télire: sütikbe, kenyérre nincs finomabb


Egyszerű módszerrel kezdők is nagyon finom áfonyalekvárt főzhetnek.


Az áfonyalekvár nem csak édességnek, hanem vadhúsok mellé tálalva is mennyei. Ha még soha nem főztél lekvárt, nyugodtan használj hozzá dzsemfixet: ezzel sokkal könnyebb az eljárás, a sikerélmény pedig garantált.

Hozzávalók 5 darabhoz

👉 3 kg áfonya
👉 15 dkg cukor
👉 5 dl víz
👉 4 csomag 3:1 dzsemfix
👉 1 citrom kifacsart leve

Elkészítés:

A befőttesüvegeket sterilizáld. Főzd ki őket, csírátlanítsd a sütőben, vagy futtasd le rajtuk mosogatógépen a sterilizáló programot. Az áfonyát mosd meg, válogasd ki, hogy ne legyen benne hibás darab, és citromos vízben tedd fel főni. Nagyjából fél óra kell neki, hogy megrepedjen, ekkor botrmixerrel pürésítsd a kívánt állagúra: van, aki teljesen simán szereti, más darabosabban. Az így kapott lébe adagold bele a cukrot, forrald össze, majd öntsd hozzá a dzsemfixet is. Merd üvegekbe, és állítsd száraz dunsztba két-három napra, amíg teljesen kihűl. Ekkor mehet a kamra polcára.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések