Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pufi sajtos palacsinta fűszeresen: joghurt is kerül a könnyű tésztába


A palacsinta sajtosan is isteni finom: ezeknek a pufi daraboknak a tésztája a joghurttól légiesen könnyű.


A palacsinta nem csak édesség lehet: sós változatban, joghurttal a tésztájában akkor is jólesik, ha épp nem kívánod a cukros ízeket. Készítheted enyhén csípősre, a tésztájába pedig tehetsz erősebb ízű füstölt sajtot.

Hozzávalók 10 darabhoz

👉 10 dkg liszt
👉 5 dkg füstölt sajt
👉 5 dkg trappista sajt
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 dl joghurt
👉 1 dl szódavíz
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba. Keverd el a sütőporral, a Cayenne-borssal, a feketeborssal, a sóval, majd adagold hozzá a tojásokat, az olajat, a joghurtot és a szódavizet, és keverj belőle sima tésztát. Végül reszeld bele a kétféle sajtot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg benne a palacsintákat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki őket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések