A palacsinta sajtosan is isteni finom: ezeknek a pufi daraboknak a tésztája a joghurttól légiesen könnyű.
A palacsinta nem csak édesség lehet: sós változatban, joghurttal a tésztájában akkor is jólesik, ha épp nem kívánod a cukros ízeket. Készítheted enyhén csípősre, a tésztájába pedig tehetsz erősebb ízű füstölt sajtot.
Hozzávalók 10 darabhoz
👉 10 dkg liszt
👉 5 dkg füstölt sajt
👉 5 dkg trappista sajt
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 dl joghurt
👉 1 dl szódavíz
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba. Keverd el a sütőporral, a Cayenne-borssal, a feketeborssal, a sóval, majd adagold hozzá a tojásokat, az olajat, a joghurtot és a szódavizet, és keverj belőle sima tésztát. Végül reszeld bele a kétféle sajtot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg benne a palacsintákat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki őket.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések