Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ne dobd ki a száraz zsemlét - Baconnel és tojással töltve isteni


Finom és kiadós ételt varázsolhatsz a többnapos zsemléből, ha baconnel és tükörtojással sütöd egybe.


Egészen újfajta ételt varázsolhatsz a másnapos zsemléből, ha a kikapart belsejét fűszeres vajjal, baconnel és tojással töltöd meg. Az így készült fogás nem csak egy kiadós reggelinek, hanem gyors ebéd vagy vacsora gyanánt is tökéletes.

Hozzávalók 4 darabhoz

👉 10 dkg sajt
👉 5 dkg vaj
👉 4 zsemle
👉 4 szelet bacon
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 4 tojás

Elkészítés:

A zsemlék tetejét vágd le, a belsejüket kapard ki, de vigyázz, a héjuk ne sérüljön meg. A puha vajat keverd össze az átnyomott fokhagymagerezddel, a rozmaringgal, a sóval és a borssal, és kend ki vele a zsemléket. Szeleteld fel a bacont, szórd meg vele a zsemlék belsejét, oszd el rajta a reszelt sajtot, végül óvatosan mindegyikbe üss egy-egy tojást. Helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 15-20 percre attól függően, hogy mennyire szereted lágyan a sárgáját. Tálalás előtt a tetejüket szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések