A baconos-sajtos tészta nagyon hamar készen van, és roppant kiadós.
Gyors ebéd vagy vacsora gyanánt tökéletes választás a baconos-sajtos tészta, amelynek a lelkét a szalonna mellett a fűszeres olajban érő szárított paradicsom adja. Használd hozzá a kedvenc zöldfűszereidet!
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg szélesmetélt
👉 8 szelet bacon
👉 5 dl főzőtejszín
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 1 üveg szárított paradicsom
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A bacont és a szárított paradicsomot kockázd fel.
A bacont egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd meg. Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is önthetsz alá. Ha már ropogósra sült, szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabban a serpenyőben olvaszd össze vajat a szárított paradicsom fűszeres levével. Add hozzá a paradicsomot, bazsalikomot, oregánót, egy kis sót és borsot, majd öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze. Forgasd bele a tésztát és a baconkockákat is, végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Reszelt sajttal tálald.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések