Ez a málnás torta amilyen szép, olyan egyszerűen elkészíthető.
Az egyszerű, joghurtos kevert tészta tetejére jó sok málna kerül. A hozzávalókat a joghurt poharával egyszerűen ki tudod mérni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg natúr joghurt
👉 15 dkg málna
👉 12 dkg vaj + a forma kikenéséhez
👉 3 tojás
👉 3 pohár liszt
👉 1.5 pohár cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit kihűlni. A joghurtot kanalazd ki egy tálba, hogy a pohárban ki tudd mérni a többi hozzávalót. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat. A lisztet, a sütőport és a sót egy másik tálban keverd össze, és add a joghurtos masszához.
Egy tortaformát kenj ki vajjal, öntsd rá a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, oszd el a tetején a megmosott, lecsepegtetett málnát.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések