Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, házi vaníliapuding természetes összetevőkből: ebben nincs semmi adalékanyag


A házi vaníliapudinggal nincs több munka, mint a boltival, az íze mégis összehasonlíthatatlanul finomabb.


A házi vaníliapuding egyszerűen elkészíthető, édes, krémes, és még felesleges adalékanyagokat sem tartalmaz. Vaníliarúdból az igazI, de az drága és nehezen beszerezhető, ezért vaníliás cukorból is készítheted.

Hozzávalók 3 adaghoz

👉 5 dl tej
👉 2.5 evőkanál cukor
👉 2 csomag vaníliás cukor (vagy 0,5 vaníliarúd)
👉 2 tojássárgája
👉 1.5 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki a kristálycukorral, a vaníliás cukorral vagy a vaníliarúd kikapart magjaival, majd add hozzá a keményítőt, és öntsd fel fokozatosan a tejjel. Közben folyamatosan kevergesd, hogy ne csomósodjon be. Tedd fel a tűzre, dobd bele a vajat, és közepes lángon, kevergetve sűrítsd be. Forrás után még nagyjából egy perc kell neki, hogy elérje a kívánt állagot. Ha kész, rögtön szedd kistányérokba, a tetejüket fedd be fóliával, hogy ne bőrösödjenek, és langyosan vagy hidegen tálald.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések