Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kiadós töltött padlizsán paradicsomos, darált húsos raguval: ezután senki nem marad éhes


A paradicsomos, darált húsos raguval töltött padlizsán egyszerre egészséges és kiadós fogás.


A sült zöldségek szerelmesei nem hagyhatják ki a nyári menüből a töltött padlizsánt. Fűszeres, paradicsomos raguval töltve egyszerűen elkészíthető és igazán kiadós.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg darált hús
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 dl passzírozott paradicsom
👉 2 nagy padlizsán
👉 2 babérlevél
👉 1 hagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A padlizsánokat felezd el, a belsejüket óvatosan kapard ki, és kockázd fel. Az olajon párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymát is, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát, paradicsomot és padlizsánt is. Kevergesd, amíg összeesik, majd dobd hozzá a darált húst. Szórd meg sóval, borssal, add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet és a köményt, és kevergesd addig, amíg kifehéredik. Ekkor öntsd fel a paradicsompürével, és lassú tűzön, lefedve főzd puhára 40 perc alatt. Ha túl sűrű lenne, néha egy kis vízzel pótold az elfőtt folyadékot. A megfőtt zöldséges ragut oszd el a kikapart padlizsánokban. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és told 180 fokos sütőbe további 40 percre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések