Ebben a meggyes kevert sütiben semmi különleges hozzávaló nincs, mégis álomfinom.
A meggyes kevert süti hozzávalóit egyszerűen csak össze kell keverni egy tálban, és mehetnek is a sütőbe. A legjobb választás arra az esetre, ha gyorsan ennél valamilyen finom, nyári édességet.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg meggy
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 5 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 porcukor a tetejére
Elkészítés:
A meggyet mosd meg és magozd ki. A tojásokat üsd egy tálba, és robotgéppel verd addig, amíg világossárga habbá válik az egész. Ekkor, még mindig folyamatosan keverve, adagold hozzá a kétféle cukrot, majd reszeld bele a citromhéjat, végül szitáld hozzá a lisztet is. A masszát oszd el egy tepsiben vagy tortaformában. Szórd meg a tetejét meggyel, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Tálalás előtt a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések