Olcsó és kiadós rakott krumplit készíthetsz, ha hagymával és baconnel sütöd egybe.
A rakott krumpli hagymával és baconnel kiadós, szaftos és nagyon finom egytálétel. A szalonna biztosítja, hogy ne száradjon ki, és megfelelően sós is legyen. Ha igazán krémesre szeretnéd, habtejszínt használj hozzá, mert annak magasabb a zsírtartalma. Mivel a szalonna elég sós, külön sózásra már nem lesz szükség.
Hozzávalók 4 személyre
👉 45 dkg krumpli
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg bacon
👉 1.5 dl habtejszín
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 1 csokor snidling
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
👉 vaj a tepsi ki kenéséhez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő fél óra alatt. Nem baj, ha a közepe még kicsit kemény marad. Ha kész, tedd hideg vízbe, majd ha már kézbe tudod venni, hámozd meg, és vágd karikákra. A bacont kockázd fel, és száraz serpenyőben, esetleg nagyon kevés olívaolaj hozzáadásával süsd ropogósra. Közben a hagymát is pucold meg, és cikkezd fel. Egy tepsit kenj ki vajjal. Ossz el rajta egy réteg krumplit, erre tegyél hagymát, bacont és egy kevés reszelt sajtot, locsold meg tejszínnel, és a szalonna kisült zsírjával, reszelj rá borsot, és így folytasd a rétegzést, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Szórd meg a tetejét felaprított snidlinggel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre, amíg minden összesül.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések