A színes, ízes shakshukába több paradicsom kerül, mint paprika. A római köményt ki ne hagyd belőle!
Szinte minden országnak megvan a saját lecsója, Izraelben és környékén a shakshuka hódít. Az alapok megegyeznek a miénkkel, a laktató étel leginkább a fűszerezésben és a paprika mennyiségében tér el. Ha bírod a csípőset, mindenképp rakj bele chilit is! Kenyér helyett kínálhatsz hozzá pitát.
Hozzávalók
👉 40 dkg hámozott paradicsom
👉 2 db paradicsom
👉 4 db tojás
👉 2 db kaliforniai paprika
👉 1 db vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 mokkáskanál római kömény
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő, alaposan mosd meg, majd vágd fel hasonló nagyságú darabokra. A paprikát karikázd, a paradicsomot kockázd fel. Egy nagy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, dobd bele a vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd kicsit később a paprikát, és fedő alatt párold négy-öt percig. Fűszerezd sóval, borssal és köménnyel. Mehet hozzá a felkockázott és a hámozott paradicsom is, és süsd még körülbelül 10-15 percig. Ha túl sok a leve, vedd nagyobbra a lángot.
Amikor már minden puha, készíts négy mélyedést a lecsóba, és üsd bele a tojásokat. Süsd négy-öt percig, attól függően, hogy mennyire szereted folyósan a sárgáját. Végül szórd meg aprított petrezselyemmel.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések