A házi készítésű gyümölcsfagyi tényleg egészséges finomság, mivel hozzáadott cukrot nem, csak sok-sok gyümölcsöt tartalmaz.
Nem kell, hogy a fagyi egészségtelen legyen: a házi gyümölcsfagyi joghurttal gazdagítva már önmagában is elég édes, így plusz cukor sem szükséges hozzá. Ha friss gyümölcsöt használsz hozzá, tedd pár órára előbb a fagyasztóba.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg erdei gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, ribizli)
👉 1 banán
👉 0.5 dl habtejszín
👉 0.5 dl natúr joghurt
Elkészítés:
A banánt szeleteld fel, és tedd egy-két órára a fagyasztóba. Ha nem mirelit erdeigyümölcs-keveréket használsz, ugyanígy fagyaszd le. Amikor már megfagytak, tedd a gyümölcsöket turmixgépbe, kanalazd hozzá a tejszínt és a joghurtot, és pépesítsd. Az így kapott krém már önmagában is nagyon finom, de ha klasszikus fagyit szeretnél, tedd még vissza a mélyhűtőbe egy-két órára, hogy megdermedjen.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések