Csempéssz egy kis változatosságot a grillezésbe! A sertéstarja szójaszószos pácban fenséges.
A sertéstarja szinte tálcán kínálja magát, hogy grillrácson süsd ki, szójaszószos pácban pedig finom és különleges. Mivel a tarja zsírtartalma elég magas, nem szárad ki könnyen. Legjobb, ha már előző este bepácolod a húst.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 evőkanál sertéstarja
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 evőkanál barna cukor
👉 2 evőkanál szójaszósz
👉 2 salottahagyma
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1.5 evőkanál fehérborecet
👉 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A páchoz az olívaolajat keverd össze a cukorral, a szójaszósszal, az apróra vágott hagymával, a fokhagymaporral, az ecettel és a reszelt citromhéjjal. Tedd bele a tarjaszeleteket úgy, hogy a fűszeres lé teljesen ellepje a húsokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap helyezd a hússzeleteket forró grillrácsra, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket omlósra.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések