A majonézes zöldborsósaláta pillanatok alatt elkészülő, vitamindús köret.
Önmagában, pirítóssal vagy húsok mellé egyaránt tökéletes választás a krémes, majonézes zöldborsósaláta. Ha igazán tartalmasra szeretnéd készíteni, pirított baconkockákkal dobd fel.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg zöldborsó
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 szelet bacon
👉 3 nagy evőkanál tejföl
👉 1.5 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 pirospaprika
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és száraz serpenyőben süsd ropogósra. A borsót forró, sós vízben főzd roppanósra 8-10 perc alatt, majd szűrd le. Egy tálban keverd össze a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval és a borssal, majd forgasd bele a kifőtt borsót és a ropogós baconkockákat is. A visszamaradt szalonnazsírral locsold meg a tetejét, és tartsd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízei összeérjenek. Tálaláskor szórd meg a tetejét reszelt sajttal és leheletnyi pirospaprikával.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések