A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Néhány tanács, hogyan mérsékelhetjük a viharkárokat


Az utóbbi időszakban számtalan alkalommal előfordult, hogy néhány óra leforgása alatt egy havi átlagnak megfelelő csapadékmennyiség esett le, amelyet képtelenek voltak elvezetni a csapadékvíz elvezető rendszerek. Ezek a rendszerek sok esetben azért mondanak csődöt mert el vannak tömődve. Ez ráirányítja a figyelmet a megelőzés, az öngondoskodás fontosságára.


A megyei katasztrófavédők kérik, hogy győződjünk meg róla - még akkor is, ha ezt már néhány napja is megtettük -, hogy a házunk előtti árok a következő zivatar esetén is képes lesz-e a csapadékvíz akadálytalan elfolyását biztosítani. Fordítsunk néhány percet az ágak és egyéb szemét, a hordalék eltávolítására.


A nagy mennyiségű csapadék hatására feliszapolódhatnak a műtárgyak, sőt miután a víz magával visz mindent, ami csak mozdítható, így tovább csökken az elvezetők vízáteresztő képessége. Ha pedig a víz nem tud elfolyni, utat tör magának a házak felé, betör az udvarokba, a pincékbe, melynek következtében az épületek feláznak, és azok lakhatatlanná válhatnak. - írják.

Számos esetben riasztják a somogyi tűzoltókat egy-egy vihart követően épületekre, kerítésekre dőlt fák, az állampolgárok testi épségét fenyegető leszakadt faágak eltávolításához, ezért arra kérik a lakosságot, aki teheti:

  • a ház körül található fák meggyengült, letört ágait vágják le,
  • a vihar közeledtével pedig a ház környékéről gyűjtsék össze és vigyenek be az épületbe minden olyan tárgyat, amit a szél felkaphat (pl. műanyag kerti bútorokat, trambulint, szerszámokat) – ezek ugyanis súlyos sérüléseket okozhatnak.


Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések