A mozzarellával és bazsalikommal együtt sült csirkemell könnyű, szaftos, és úgy laktat, hogy közben nem terheli meg a gyomrot.
Isteni finom lesz a sült csirkemell, ha bazsalikommal és paradicsommal sütöd, a tetejére pedig nyúlós mozzarella sajtot olvasztasz. Hamisítatlan mediterrán hangulatú ebédet varázsolhatsz így az asztalra, amivel ráadásul munka sincs sok, és a kezdők is bátran nekiállhatnak.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg mozzarella
👉 8 bazsalikomlevél
👉 2 nagy paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál balzsamecet
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd négy nagyobb darabba. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és egy órára tedd be a hűtőbe pihenni. Ha a pácolási idő letelt, tapadásmentes serpenyőben nagy lángon oldalanként két-három perc alatt piríts kérget a hús külsejére. Ez megakadályozza, hogy az értékes nedvek sütés közben elillanjanak belőle. Ha készen vannak, emeld át őket egy tepsibe. A bazsalikomleveleket aprítsd fel, és keverd el a zúzott fokhagymával és a balzsamecettel. A paradicsomot vágd karikákra, a mozzarellát, ha egyben van, szeleteld fel. Minden szelet csirke tetejére tegyél néhány paradicsomkarikát, fedd be mozzarellával, öntsd nyakon a balzsamecetes keverékkel, és alufóliával letakarva told a sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések