A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz


Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.


Vajas tésztából különlegesen finom palacsintát süthetsz, amelynek már sütés közben ellenállhatatlan az illata. Az így kikevert palacsinta a megszokottnál kicsit sűrűbb, így kevesebb is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Még jobb, ha a sütéshez is vajat használsz olaj helyett.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dl tej
👉 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
👉 4 tojás
👉 4 dkg cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a sót és a cukrot. Öntsd fel először a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagold hozzá az ásványvizet addig, amíg palacsintatészta-állagú masszát kapsz. Ekkor add hozzá az olvasztott vajat is. Keverd jól ki, és pihentesd a hűtőben két órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Forró serpenyőben, kevés olvasztott vajon süsd ki őket a megszokott módon. Töltsd meg őket lekvárral, kakaóval, túróval vagy mogyorókrémmel: ahogy a legjobban szereted.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések