A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A provokátor Amerika most Kína kereskedelmi politikája miatt bünnyög


Az Egyesült Államoknak és Dél-Koreának el kell mélyítenie kereskedelmi kapcsolatait, hogy ne engedjék, hogy más országok tisztességtelen előnyökre használják ki piaci pozícióikat – mondta el júliusban Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter egy koreai látogatása során, ahol arra is sürgette az Egyesült Államok szövetségesét, hogy támogassa a tervet, amely az orosz olaj árának korlátozására törekszik.

A szöuli tárgyalásokon nagy szerepet játszottak a magasra szökő energiaárak. Jun Szogjol dél-koreai elnök a Yellennel folytatott megbeszélései során nemzetközi együttműködésre szólított fel az energiaárak stabilizálása és az ellátási lánc zavarainak enyhítése érdekében, amelyek hozzájárultak a magas inflációhoz – közölte Yoon hivatala.

Yellen elmondta, hogy Oroszország azzal fenyeget, hogy

globális élelmiszerválságot idéz elő azzal, hogy blokkolja az ukrajnai kikötőket,

miután az ország elleni inváziója miatt az energiaárak ugrásszerűen megemelkedtek.

„Minden felelős országnak együtt kell dolgoznia a háború gyors befejezéséért"
– mondta Yellen.
"És ezért az Egyesült Államok és más felelős szövetségesek és partnerek arra törekszenek, hogy csökkentsék Oroszország bevételeit, hogy háborúját anélkül folytathassa, hogy a globális energiapiacokon szükséges volatilitást okozna".

Áprilisban az LG bejelentette, hogy az arizonai Queen Creekben 1,4 milliárd dolláros akkumulátorgyárat tervez építeni. Az Egyesült Államok üdvözölte a beruházást, mivel így csökkentheti az amerikaiak függőségét az ellátási láncoktól, amelyek érzékenyek lehetnek a politikai ellentétekre, vagy az olyan zavarokra, mint amilyenek a világjárvány idején keletkeztek.

„Nem engedhetjük meg az olyan országoknak, mint Kína, hogy a kulcsfontosságú nyersanyagok, technológiák vagy termékek terén elfoglalt piaci pozíciójukat arra használják fel, hogy megzavarják gazdaságunkat, vagy nem kívánt geopolitikai befolyást gyakoroljanak”
– mondta Yellen az LG létesítményében összegyűlteknek.

Kína

„jelentős erőforrásokat fordított arra, hogy erőfölénybe kerüljön bizonyos fejlett technológiákban, köztük a félvezetők gyártásában, miközben egy sor tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot alkalmaz e pozíció elérése érdekében”
– mondta.

Yellen bírálta Kína és Moszkva gazdasági kapcsolatát is – sürgette az ázsiai szuperhatalmat, hogy használja fel különleges kapcsolatát Oroszországgal, hogy rávegye azt Ukrajna inváziójának befejezésére.

Yellen felszólította az országokat, hogy vegyenek részt az általa „friend-shoringnak” nevezett tevékenységben, hogy csökkentsék a résztvevő gazdaságok gazdasági kockázatait.

A friend-shoring, amelyet Yellen több beszédében is felvetett, arra utal, hogy a közös értékekkel rendelkező országok olyan kereskedelmi gyakorlatokban állapodnak meg, amelyek ösztönzik a gyártást és csökkentik az ellátási láncok kockázatait.

„A cél a mi és az ő gazdaságuk kockázatainak csökkentése” – mondta Yellen. „Ezzel segíthetünk elszigetelni mind az amerikai, mind a koreai háztartásokat a geopolitikai és gazdasági kockázatok által generált zavarok okozta áremelkedésektől, és megkönnyíthetjük vállalkozásaink számára a létfontosságú alapanyagokhoz és termékekhez való hozzáférésüket a gyógyszerektől a félvezetőkön át az elektromos járművek akkumulátoraiig".

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések