A parmezános bundába forgatott cukkinifalatok elkészítése pofonegyszerű, a ropogtatásukat pedig nem lehet abbahagyni. Fokhagymás, tejfölös mártogatóssal az igazi.
A parmezános cukkinikorongok tökéletesek vendégváró fogásnak vagy akár nassolnivalónak is filmnézés közben. Sütőben sülnek, így felesleges zsiradékot sem szívnak magukba. Remekül megy hozzájuk a fokhagymás, tejfölös mártogatós.
Hozzávalók
A parmezános cukkinihez
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 5 dkg zsemlemorzsa
👉 2 közepes cukkini
👉 1 tojás
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
A mártogatóshoz
👉 1 dl tejföl
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 mokkáskanál fokhagymapor
👉 citromlé pár csepp
👉 só
👉 frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cukkiniket mosd meg, töröld szárazra, vágj belőlük fél centi vastag karikákat, és szórj mindkét oldalukra sót és borsot. Egy tálban verd fel villával a tojást, egy másikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal. A cukkinikorongokat mártsd bele először a felvert tojásba, utána a sajtos morzsába, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket locsold meg olívaolajjal, és süsd addig, amíg a bunda megpirul, a zöldség pedig omlósra sül.
Közben állítsd össze a mártogatóst. A tejfölt keverd össze a majonézzel, a fokhagymaporral, a citromlével, a sóval és a borssal. Alaposan vegyítsd el, és tedd fogyasztásig a hűtőbe. A cukkinit ebbe a szószba mártogathatod, vagy akár a tányérokon az adagok tetejére is halmozhatod.
0 Megjegyzések