Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós csirkeszárnyak mézes-fokhagymás pácban: a hús szinte magától leválik a csontról


A mézes-fokhagymás mázzal sült csirke kívül ragacsos, belül pedig hihetetlenül omlós. Úgy a legjobb, ha a kezedbe véve falatozod őket.


Ünnepi alkalmakra előételnek vagy hétköznapi vacsorának is tökéletesek a mézes-fokhagymás csirkeszárnyak, amelyek ráadásul sütőben pirulnak ropogósra, így sok zsiradékot sem kell használnod hozzájuk. A szójaszósz, a fokhagyma és a gyömbér párosítása ebben az ázsiai hangulatú fogásban is remekül működik.

Hozzávalók 4 személyre

A csirkeszárnyhoz
👉 10 csirkeszárny
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors

A mázhoz
👉 12 dkg méz
👉 4 evőkanál szójaszósz
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 szűk dl víz
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 1 teáskanál kukoricakeményítő
👉 0.5 kávéskanál chilipehely

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze sóval és borssal. A csirkeszárnyakról papírtörlő segítségével itass fel minden nedvességet, vágd őket félbe, és hempergesd meg őket a sós, borsos lisztben. Ügyelj arra, hogy a liszt csak vékonyan vonja be a húsdarabokat, ezért a felesleget mindig rázd le róluk. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd el rajta a szárnyakat. Ecsettel vagy szórófejes flakonnal vékonyan kend be őket olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 35 percre. Húsz perc elteltével fordítsd meg őket, hogy egyenletesen piruljanak.

Amíg a csirke sül, állítsd össze a mázat. A szósz összes hozzávalóját öntsd egy kisebb lábasba, és kevergetve kis lángon gyöngyöztesd tíz percig, amíg az egész besűrűsödik. A csirkeszárnyakat vedd ki a sütőből, oszd el rajtuk a szószt, keverd el őket úgy, hogy minden darabot teljesen bevonjon, és told vissza a sütőbe további tíz percre. A tepsit most már nem kell letakarni. Félidőben fordítsd meg őket. Ha készen van, vedd ki a sütőből, és hagyd tíz percig hűlni, ugyanis a máz ez idő alatt is sűrűsödik még, és utána tálald.

Hasonló módszerrel akár húsmentes fogást is készíthetsz: a mézes-fokhagymás tofu nem csak a vegákat fogja elkápráztatni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések