Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi készítésű, bögrés perec egyszerű gyúrt tésztából: puha és nagyon sajtos


Házilag is készíthetsz puha sajtos pereceket, amelyeket utána olyan jó egy pohár ital mellé vagy beszélgetés közben falatozni.


A kis sajtos perecek egyszerű, tejfölös gyúrt tésztából készülnek. Még finomabbak, ha a tetejüket többféle sajttal szórod meg. Érdemes belőlük dupla adagot készíteni, mert napokig frissek maradnak. A vajat elkészítés előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon, és könnyebb legyen dolgozni vele.

Hozzávalók 6 személyre

👉 25 dkg vaj vagy margarin
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 bögre liszt
👉 1 tojássárgája
👉 1 kis csomag szalalkáli
👉 1 teáskanál só
👉 0.75 bögre tejföl

A tetejére
👉 5 dkg trappista sajt
👉 5 dkg cheddar sajt
👉 1 tojássárgája
👉 1 kávéskanál tej

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból gyúrj sima masszát, és pihentesd a hűtőben egy órát. Ha az idő letelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki. Ha van perecszaggatód, egyszerűen szaggasd ki, ha nincs, sodorj belőle rudakat, és perec alakban hajtogasd be őket. Egy kis tálban verd fel a tojássárgát egy kiskanál tejjel, egy másikba reszeld bele a kétféle sajtot. A perecek tetejét először a tojással kend meg, utána szórd meg őket a sajtkeverékkel. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg szép színt kapnak.

Kelt tésztából is készíthetsz finom, omlós perecet. ha a tésztájába túrót teszel, még szaftosabb lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések